PEEP - Er vi virkelig sådan?

Julegodter og go-to opskrifter

I år har jeg haft god tid hjemme her i december, så jeg har lavet en masse godt for mig selv. Pyslet med kreative projekter, ordnet en masse hængepartier i hjemmet og fået lavet lækre julegodter.

For en måneds tid siden rørte jeg fordejen til honningkager sammen efter en opskrift fundet hos Valdemarsro. Igår fik jeg så klaret næste skridt i opskriften, og da jeg tog de bagte honninghjerter ud af ovnen blev jeg så forundret. De var hævet noget så fint og svampet op, og så totalt prof ud (på billedet er de på vej ind i ovnen!). Nu ligger de og godter sig i køleskabet, i en skål med et halvfugtigt klæde i, og tirsdag morgen skal de ud og pensles med chokolade og pyntes fint. Vi får nemlig gæster lille-juleaften, så der skal de spises. Jeg glæder mig til at smage om de blev lige så gode som de blev fine.

Igår kom min mor og lillesøster på besøg for at lave konfekt med mig. Jeg havde i forvejen lavet min egen marcipan med udgangspunkt i en opskrift af Louisa Lorang. Jeg havde mandelmel med hjem sidst vi var i Berlin, og det blandede jeg med agavesirup og finthakkede vaniljestænger. For at give det lidt mere struktur og “råhed” blendede jeg nogle mandler med skal som jeg rørte i. Syntes det blev en lækker marcipan, men jeg tror at man skal blande lidt mandelessens i hvis man vil have marcipan a’la det fra supermarkeder.

Min egen marcipan lavede jeg to slags konfekt af. En med revet appelsinskal og en med kaffe likør. Begge dyppet i mørk chokolade. Min mor elsker dadler, så hun lavede fyldte dadler med marcipan, chokolade og en mandel. Min lillesøster lavede marcipan/nougat-snitter og havregrynskugler. Og så lavede jeg de lækreste trøfler med udgangspunkt i en trøffelmasse fra en kage hos Maja Chocolat. Da massen var kølet ned lavede jeg kugler, som jeg trillede i knuste sukkerstokke. De blev virkelig gode!

Julekagen med det engelske udseende er også en opskrift fra Maja Chocolat, men pynten er min egen. Det er en super lækker kage uden mel i, som er meget julet i sine smage. Prøv den! Pynten lavede jeg af farvet marcipan fra Odense, det er super nemt at arbejde med og smager ganske glimrende.

I dag skal vi hjem og holde julehygge hos min farmor og farfar. Tror den står på gløgg og æbleskiver. Manden min får lov at blive i sengen, han holdte nemlig julefrokost med nogle venner igår, så tror han er lidt ramt, ha ha. Hvad er dine søndagsplaner?

Ps. Jeg har fundet vindere i de fire seneste konkurrencer, så hvis du har deltaget så husk at tjekke om du har vundet.

1 kommentar

  • Uhm, marcipankonfekt er så godt – især med sprit eller kaffe i, det går aldrig af mode 😉

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PEEP - Er vi virkelig sådan?