Skal du giftes?

Gode Chocolatechip Cookies

Herhjemme er vi vilde med chocolatechip cookies. Men de skal have den helt rigtige konsistens, og det er noget der kan kræve en del forsøg med opskrifter. De skal være sprøde i kanten, men seje i midten. Og der skal være gode chokoladestykker i. En gang imellem må der også gerne være nødder i, men ikke nødvendigvis hver gang. For en uges tid siden bagte jeg en portion som blev helt perfekte, og opskriften vil jeg gerne dele med jer. Måske der er andre der er gået på påskeferie idag, og har planer om at bage?

–>

Ingredienser (ca. 25 styk):

200 g ægte smør, blødgjort
200 g lys farin
100 g hvidt sukker
2 æg
2 tsk vaniljepulver
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
150 g havregryn
200 g hakket chokolade 
Evt. 100 g hakkede valnødder eller hasselnødder

Sådan gør du:

–>

Varm ovnen op til 165 grader.
Rør smør, brun farin og hvidt sukker grundigt sammen. Pisk æggene i et ad gangen, og rør derefter vaniljen i. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen. Til sidst vendes havregryn og chokoladestykker i, samt evt. de valgfrie nødder.
Tril kugler af dejen med en spiseske, og placer dem på bagepapir på en bageplade, med rigeligt mellemrum imellem hver kugle.
Bages i 12-15 minutter i den forvarmede ovn. Lad først dine cookies køle lidt af på bagepladen i ca. 5 minutter, og læg dem så på en bagerist for at køle helt af.
Opbevares i en kagedåse.

De er lækre med et glas iskoldt mælk til, men er stærkt vanedannende, og forsvinder hurtigt. Så bag bare en dobbelt portion med det samme!

8 kommentarer

  • Kunne ikke modstå fristelsen og har lige bagt en portion. Hold så op, hvor de smager godt. 🙂
    Tak fordi du deler.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmhhh…den ser go ud! Jeg har også en super god opskrift på cookies, den minder faktisk meget om den du skriver her, bortset fra, at der ikke er havregryn i min…jeg har nemlig helt samme kriterier som du – de MÅ og SKAL være bløde i midten, det er alfa omega…nærmest sårn lidt seje i det! Åååh nej – akut behov netop opstået – må bage cookies nu – slut!!
    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mAs

    Look delicious – must try these 🙂

    Have a good weekend!
    Margret

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, jeg bliver altid så fristet af en anbefalet opskrift. Så her hjemme dufter der lifligt af lækre cookies til eftermiddagskaffen. Uhm!! De var i hvert fald nemme at lave, så jeg håber, at de er en vinder, jeg vil bruge igen.
    Tak for inspirationen :-).
    Kh Didde-Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • De smagte vidunderligt! Og du har ret – bag bare to omgange for man kan da slet ikke stoppe igen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mm de ser lækre ud i hvertfald 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja tricket er vist at bage dem på forholdsvis lav varme. Og bages det skal der da her i ferien.
    God påske til dig også….
    Kate

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • uhmm… dem må jeg få prøvet af her i Påskeferien! 😉

    Rigtig god weekend og god påske

    Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du giftes?