I sidste weekend bryggede jeg den første af efterårets portioner chaisirup. Opskriften jeg har brugt kommer oprindeligt fra Theresa aka Fru. Bonderøv. Den ligger ikke længere på siden der tidligere er linket til, og derfor har flere spurgt om ikke jeg ville dele den her. Normalt vil jeg ikke videregive andres opskrifter uden tilladelse, men fordi jeg har modificeret opskriften en lille smule og den tidligere har været tilgængelig online, tillader jeg mig alligevel at dele den.
Så her får du opskriften på hjemmebrygget chai:
Ingredienser:
2 tsk. stødt kardemomme
20 hele nelliker 2 tsk. stødt allehånde 1/2 muskatnød 10 små kanelstænger 20 hele stjerneanis
5 breve earl grey the
500 gram mørk muscovadosukker 10 dl vand
Rist alle krydderierne på en varm pande. Det trækker smagen frem i de tørre krydderier. Knus herefter krydderierne groft, og kom dem i en gryde med vand og sukker. Lad gryden simre i 15 minutter og tilsæt teen. Lad hele blandningen simre i 10 minutter, og si så the og krydderier fra. Hæld væsken tilbage i gryden, og lad det simre videre til konsistensen er som en tynd sirup. Det tager noget tid, så hav tålmodighed, og rør godt rundt ind i mellem. Hæld på et sylteglas og opbevar siruppen i køleskabet.
Chai-latté: et glas varmt, pisket mælk og ca. 1-2 spsk. sirup, alt efter behag. Siruppen er sød – er den for sød kan man fordoble krydderierne næste gang man vælger at lave Chaisirup.
Glæder jeg mig helt vildt til at prøve, skal da lige ned og have lavet et stort indkøb af disse krydderier og nogle sylteglas, forresten skyller du glassene i atamone, eller er sukkeret nok til det kan holde sig???
Jeg er blevet helt afhængig af denne her fantastiske chai sirup!! Jeg skummer mælken i min stempelkande og hælder lidt sirup i, det er bedre end Baresso!!!! 🙂 jeg er lykkelig over at have fundet den her opskrift!!
Nøj, hvor lyder det helt vidunderligt lækkert! Det er lige mig og den må jeg prøve at lave snart. (har da også lige linket til den fra min blogs facebook side) Mmm, glæder mig til en ny chai version
Hvor længe kan det holde sig i køleskabet når det er blevet en færdig sirup?