30 Day Photo Challenge: Day 2 - What I wore

Rhubarb Licorice Crumble Pie, Hausfrau-style

Rabarberne blandes med de gode sager
Super lækker rålakrids pulver købt i Berlin
Rabarberblandningen står og godter sig
Tærten er i ovnen
Færdigbagt og til afkøling
Klar til servering

Jeg bagte en rabarbertærte igår. Min mor har rabarber i haven, og jeg havde en pose i fryseren, plukket lige inden vi tog på ferie. I Berlin købte jeg det lækreste rålakridspulver, og det skulle testes i en kage. Jeg har ikke brugt en særlig opskrift, og bare hoftet lidt på målene. Men jeg har forsøgt mig med at nedskrive en opskrift, og den får I her:

Rhubarb Licorice Crumble Pie, Hausfrau-style (det lyder bare bedre på engelsk, ikke?)

Fyld:
Ca. 10 tynde rabarberstilke skåret i små stykker
2,25 dl sukker
4 tsk vaniljesukker
Ca. 2 tsk rålakridspulver

Bland ingredienserne sammen og lad dem trække en time eller mere. Rør godt rundt en gang imellem.

Dej:
125 g ægte smør
3 dl hvedemel
1 dl sukker

Bland det hele sammen med fingerspidserne, så du får en smulet dej. Store og små klumper giver en lækker sprød tærte.

Vaniljefraiche:
1 lille bøtte creme fraiche og ca. 4 tsk vaniljesukker røres godt sammen.

Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200-225 grader. Hæld væden (opstår nok mest med frosne rabarber, ikke med friske) fra rabarberblandingen (evt. på glas så du kan bruge den til at søde hjemmelavet marmelade, saft eller lignende) og fordel blandingen i et tærtefad. Fordel herefter dejen ovenpå, og lad den ligge lidt løst henover. Bag tærten ca. 20 minutter og lad den køle ned før servering. Serveres med vaniljeis eller vaniljefraiche på siden.

Velbekomme!

10 kommentarer

  • Eeeeej….det her er jo det rene tortur – den kage lyder og ser bare så lækker ud…tror næsten jeg kan dufte den gennem skærmen:-) Og så må jeg slet ik spise sådanne lækkerier de næste 4 uger – det er da ik til at holde ud:-)
    Knus Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det blir jeg simpelt hen nødt til at prøve at lave. Det lyder da bare for lækkert. ELSKER alt med lakrids!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder lidt specielt, men måske godt… Opskriften ryger lige i regnvejrs-bage-opskrifts-skuffen. Tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm det lyder lækkert, desværre har jeg vist hverken rålakrids el rabarber..
    Må have det til gode, men skriver mig lige opskriften bag øret.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums – min tærte står i ovnen lige nu og det dufter herligt, det er sååå simpelt. Jeg købte lakridspulver fra Lakrids by Johan Bülow, jeg tror de har det hos de fleste delikatesse butikker.
    Uhm – færdig om 5 min…:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmh…det ser godt ud, Julia. Jeg har rabarber i fryseren fra forældrenes have og nu ved jeg da, hvad de skal bruges til:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Arhmen, what’s not to like?? Rabarber kager er mine yndlings og jeg elsker lakridspulver…og crumble. Jeg skal så meget prøve den der opskrift snart! ;o)
    Kh Ulla.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • HÅRH, det lyder lækkert! Ælsker lakrids, Ælsker rabarber – det lyder som en win-win kage i mine ører! Nu skal jeg så bare lige vente på at der går en måneds tid, så oxal-indholdet i mine rabarber ikke er så højt længere (og så jeg kan nå at få fat i lakridspulver – er det fra den skønne biks Kadó i Kreuzberg?? – de har da heldigvis en webshop, mener jeg :0)) – og SÅ skal jeg ha crumble pie!!! Tak for den fine opskrift. KH Lisbeth

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvornår skal jeg komme forbi!? Må bare smage den kage… Jeg kommer forresten snart til Århus, så det kan være, at vi kan lave en kaffedate igen:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 Day Photo Challenge: Day 2 - What I wore