Rhubarb Licorice Crumble Pie, Hausfrau-style
Rabarberne blandes med de gode sager |
Super lækker rålakrids pulver købt i Berlin |
Rabarberblandningen står og godter sig |
Tærten er i ovnen |
Færdigbagt og til afkøling |
Klar til servering |
Jeg bagte en rabarbertærte igår. Min mor har rabarber i haven, og jeg havde en pose i fryseren, plukket lige inden vi tog på ferie. I Berlin købte jeg det lækreste rålakridspulver, og det skulle testes i en kage. Jeg har ikke brugt en særlig opskrift, og bare hoftet lidt på målene. Men jeg har forsøgt mig med at nedskrive en opskrift, og den får I her:
Rhubarb Licorice Crumble Pie, Hausfrau-style (det lyder bare bedre på engelsk, ikke?)
Fyld:
Ca. 10 tynde rabarberstilke skåret i små stykker
2,25 dl sukker
4 tsk vaniljesukker
Ca. 2 tsk rålakridspulver
Bland ingredienserne sammen og lad dem trække en time eller mere. Rør godt rundt en gang imellem.
Dej:
125 g ægte smør
3 dl hvedemel
1 dl sukker
Bland det hele sammen med fingerspidserne, så du får en smulet dej. Store og små klumper giver en lækker sprød tærte.
Vaniljefraiche:
1 lille bøtte creme fraiche og ca. 4 tsk vaniljesukker røres godt sammen.
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 200-225 grader. Hæld væden (opstår nok mest med frosne rabarber, ikke med friske) fra rabarberblandingen (evt. på glas så du kan bruge den til at søde hjemmelavet marmelade, saft eller lignende) og fordel blandingen i et tærtefad. Fordel herefter dejen ovenpå, og lad den ligge lidt løst henover. Bag tærten ca. 20 minutter og lad den køle ned før servering. Serveres med vaniljeis eller vaniljefraiche på siden.
Velbekomme!
Eeeeej….det her er jo det rene tortur – den kage lyder og ser bare så lækker ud…tror næsten jeg kan dufte den gennem skærmen:-) Og så må jeg slet ik spise sådanne lækkerier de næste 4 uger – det er da ik til at holde ud:-)
Knus Malene