En dag i Randers Regnskov

AEg

Hjemmelavede påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. Helt klassisk. Mums! Jeg brugte en hel pakke odense marcipan, en halv pakke nougat og 200 gram mørk chokolade, og endte med 30 æg i en god størrelse. Troede faktisk ikke jeg ville ende med så mange. De fleste er pyntede med sprinkles fra fabrikken, og resten har fået et drys lakridsrodspulver.

Jeg har lært et lille trick til at putte nougaten ind i æggene, uden at nougaten kan ses (og dermed smelte ud i den varme chokolade), og det vil jeg da gerne dele. Start med at trille æggene af marcipanen, og skær dem så over på langs med en skarp kniv. Lav en fordybning i begge halvdele, placer et stykke nougat og saml ægget igen. Voila!

Jeg er stadig helt boblende indeni, ovenpå afsløringen af min bogs udgivelsesdato igår. Det er så stort, og jeg glæder mig usigeligt meget til at fylde hylderne med min helt egen bog. Tænk at jeg har skrevet en bog!

7 kommentarer

  • Sikke fint overtrukne æg, hvordan gør du så de bliver så flotte?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er simpelthen så sej, og jeg er så glad på dine vegne. Tillykke med bogen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Har også lige lavet hjemmelavede marcipan-æg, men har altså ikke held med chokoladeovertrækket 🙁
    Jeg begyndte ellers med at smelte 2/3 af chokoladen og rørte derefter den sidste trediedel i, men chokoladen havde alligevel svært ved at størkne, og mangler “knækket”. Hvordan gør du det i din chokoladesmelter?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm de ser lækre ud, de påskeæg…tror jeg skal lave nogle med lakrids fyld – har du smagt de dersens chokolade kugler med sej lakrids i midten og lakridspulver udenom af Johan Bülow???? Åååh vanedannende…!!

    Jeg er SÅ spændt på at se resultatet af dit arbejde med bogen, vi er jo mange her i blog land, som har ventet spændt:-)

    Kh. MAlene

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm hvor ser de lækre ud og stort tillykke med din bog, det er da vildt fedt:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej de ser simpelthen så lækre ud Julia:-) Jeg får helt vildt meget lyst til Marcipan nu…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Hej julia
    Det er så spændende med din bog, jeg har glædet mig til at købe den siden jeg var på
    workshop hos dig i sommer og du hintede at der var en bog på vej. Uh jeg gad godt at have nogle (alle) af de lækre påskeæg, de kunne forsøde en aften med et stk febersyg baby 🙁

    Kh karen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dag i Randers Regnskov