Det perfekte juletræ / The perfect Christmas tree

Hjemmelavede flødeboller a’la Summerbird / Homemade cream puffs a’la Summerbird

I mandags lavede jeg flødeboller med marcipan fra Summerbird i bunden. Jeg anede ikke at de solgte deres marcipan, så da kollegaerne på Cupcakefabrikken pludseligt fyldte hylderne med det, blev jeg vild af begejstring. Det smager SÅ godt! Og ja, det er ret dyrt ift. mange andre mærker, men hold nu op det er pengene værd (Er du nysgerrig kan du se prisen og købe det her). Og ja, det er ret svært at beherske sig når man omgives med en masse lækkerier og fine pyntesager på sit job…

Til mine flødeboller tog jeg udgangspunkt i denne opskrift fra Odense Marcipan men tilføjede vaniljekorn da jeg kogte sukkerlagen. Jeg kunne sagtens have halveret mængden, for marcipanrullen er jo ikke stå stor og det betyder mindre bunde når man bare skærer skiver. Men nu er fryseren fuld af flødebolleskum, og det er jo helt fint. Marcipanbundene vil jeg bage lidt kortere tid næste gang, for de blev lige seje nok. Jeg vil også sprøjte endnu mere skum på næste gang, for chokoladelaget bliver lækkert tykt når de dyppes direkte (og det kan man sagtens når de lige er blevet bagt lidt af) og det betød at chokoladen tog lidt for meget over. Men nøj, de smagte godt. Og det var super nemt at lave!

———————————————————————————————————————–

Monday I made cream puffs (that’s not the right name, but I don’t think this little sweet is made elsewhere than scandinavia and germany?!) with marzipan from Summerbird in the bottom. I had no idea they sold their marzipan, so when my colleagues at Cupcakefabrikken stocked up their shelves with it, I was thrilled. It tastes SO good! And yes, it’s quite expensive compared to many other brands, but it’s well worth the money (If you’re curious you can see the price and buy it here). And yes, it’s pretty hard to control myself around all the nice stuff at work…

For my cream puffs I used this recipe from Odense Marzipan, but added vanilla seeds when I cooked the syrup. I could easily have halved the amount, because the marzipan isn’t that thick so the slices make cute little bottoms. But now freezer full of cream puff foam, and that’s perfectly fine. Next time I will bake the marzipan a couple of minutes less, because they were a bit too chewy for my taste. I’ll also put more foam on next time, beacuse the chocolate layer is deliciously thick when the foam is dipped directly  into it (the foam can easily be dipped when baked a little), but because the amount of foam was sparse, the chocolate took over. But it was delicious either way. And it was super easy to make!

17 kommentarer

  • De skal helt klart prøves, hvor har du silikone hjerneformen fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mums altså

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor ser den version af flødeboller også lækker ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Meget flotte! Hvor har du din silikoneform til hjerterne fra?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, de ser skønne ude 🙂 Det er alt for lang tid siden, jeg har været i kast med en omgang flødeboller!! Herhjemme bliver de ofte lavet med mokkaskum, som giver et lækkert pift bitterhed til at det søde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi H. Nielsen

    De ser SÅ lækre ud:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mor Hanne

    Og jeg kan hilse og sige, at de smagte FORRYGENDE..
    Og bunden var PERFEKT Julia. Jeg kunne godt lide at der var bid i dem.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker summerbird flødeboller og deres mandler med nougat, måske man skulle prøve at lave dem selv :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan se inde på siden med den opskrift, du tager udgangspunkt i, at der er debat om, hvorvidt man bager skum også – gjorde du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Summerbird.. Summerbird… Summerbird 🙂 Flot.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oh wow! I am so impressed! Now I want to try! Thanks for the link and I wanted to tell you that I loved your post on The House that Lars Built! It was so cozy! Best from Copenhagen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det må jeg prøve!! Er lige kommet hjem fra ferie, hvor vi har spist så meget lækkert. Jeg troede, jeg havde fået nok, men det her – I’m in!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg vidste heller ikke Summerbird solgte deres marcipan i ruller, sådan en skal vi da have fat i, til julekonfekt eventuelt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ej hvor det lyder lækkert 🙂 En eller anden dag bliver jeg nødt til at købe en flødebolle hos summerbird, i mangel af at jeg ihvertfald, desværre, ikke får lavet dem selv. Man må kende sine egne begrænsninger.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det lækkert ud- og selvom jeg ikke bryder mig om traditionelle flødeboller, så vil jeg gerne smage dine! 😉

    Julehilsner
    Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor lækkert!

    Jeg har faktisk en rulle summerbird marcipan til at ligge- så måske man skulle lave flødeboller;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor lækkert Julia, sådan nogle skal jeg helt sikkert lave når jeg får juleferie:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte juletræ / The perfect Christmas tree