Hjemmelavede flødeboller a’la Summerbird / Homemade cream puffs a’la Summerbird
I mandags lavede jeg flødeboller med marcipan fra Summerbird i bunden. Jeg anede ikke at de solgte deres marcipan, så da kollegaerne på Cupcakefabrikken pludseligt fyldte hylderne med det, blev jeg vild af begejstring. Det smager SÅ godt! Og ja, det er ret dyrt ift. mange andre mærker, men hold nu op det er pengene værd (Er du nysgerrig kan du se prisen og købe det her). Og ja, det er ret svært at beherske sig når man omgives med en masse lækkerier og fine pyntesager på sit job…
Til mine flødeboller tog jeg udgangspunkt i denne opskrift fra Odense Marcipan men tilføjede vaniljekorn da jeg kogte sukkerlagen. Jeg kunne sagtens have halveret mængden, for marcipanrullen er jo ikke stå stor og det betyder mindre bunde når man bare skærer skiver. Men nu er fryseren fuld af flødebolleskum, og det er jo helt fint. Marcipanbundene vil jeg bage lidt kortere tid næste gang, for de blev lige seje nok. Jeg vil også sprøjte endnu mere skum på næste gang, for chokoladelaget bliver lækkert tykt når de dyppes direkte (og det kan man sagtens når de lige er blevet bagt lidt af) og det betød at chokoladen tog lidt for meget over. Men nøj, de smagte godt. Og det var super nemt at lave!
———————————————————————————————————————–
Monday I made cream puffs (that’s not the right name, but I don’t think this little sweet is made elsewhere than scandinavia and germany?!) with marzipan from Summerbird in the bottom. I had no idea they sold their marzipan, so when my colleagues at Cupcakefabrikken stocked up their shelves with it, I was thrilled. It tastes SO good! And yes, it’s quite expensive compared to many other brands, but it’s well worth the money (If you’re curious you can see the price and buy it here). And yes, it’s pretty hard to control myself around all the nice stuff at work…
For my cream puffs I used this recipe from Odense Marzipan, but added vanilla seeds when I cooked the syrup. I could easily have halved the amount, because the marzipan isn’t that thick so the slices make cute little bottoms. But now freezer full of cream puff foam, and that’s perfectly fine. Next time I will bake the marzipan a couple of minutes less, because they were a bit too chewy for my taste. I’ll also put more foam on next time, beacuse the chocolate layer is deliciously thick when the foam is dipped directly into it (the foam can easily be dipped when baked a little), but because the amount of foam was sparse, the chocolate took over. But it was delicious either way. And it was super easy to make!
De skal helt klart prøves, hvor har du silikone hjerneformen fra?