Suspekt Konfekt
For nylig så jeg Louisa Lorang in action i Go’Morgen Danmark. Hun lavede hjemmelavet marcipan, og det så nemt ud. Så da jeg genfandt de 4 poser mandelmel, som jeg købte i Berlin i sommers, tænkte jeg straks på marcipanen, istedet for de franske makroner jeg alligevel aldrig får lavet. Så jeg har kogt sukkerlage med vanilje her til aften, og lavet min helt egen marcipan. Fordi mandlerne til mandelmelet er hakket med skal, er marcipanen mørkere end vi kender den, men den smager vanvittigt godt! Nu ligger de to tykke pølser på køl, og jeg er spændt på om konsistensen bliver rigtig.
Imorgen skal jeg lave konfekt på fabrikken, og jeg får selskab af dejlige damer. Det skal nok blive hyggeligt. Jeg har forberedt mig lidt, og udover alle de klassiske konfekt-sager fra Odense, har jeg også kogt ingefærsirup. Jeg laver ingefærskugler hvert år, og de er så lækre! I år har jeg dog prøvet noget nyt, og kogt siruppen på mørk muscovadosukker, istedet for rørsukker. Det har givet en meget mørk, og lidt mere karamel-agtig sirup. Jeg er spændt på at prøve den i marcipanen. Måske blandet med den kogte ingefær, som jeg har blendet med lidt mandelmel. Hvis det bliver godt, skal jeg nok komme med en opskrift. More to come….
Hvor ser marcipanen lækker ud! Det er så dejligt at prøve nye ideer og opskrifter af.
Vi skal lege med mandler, mørk chokolade og lakridspulver i aften 🙂
Hav en god dag!